Haabjanäitus ERMis

Näituse “Ühepuulootsikuga UNESCOsse” avamine Eesti Rahva Muuseumis.

Kolmapäeval, 20. aprillil avati Eesti Rahva Muuseumis Soomaa lootsikukultuurile pühendatud näitus “Ühepuulootsikuga UNESCOsse”.

Muuseumi B-fuajees saab kuni juuni keskpaigani näha Eestis ja Lääne-Siberis õõnestatud lootsikuid ning vaadata ülesvõtteid Soomaal, Siberis, Ungaris, USA läänerannikul ja Amasoonase kallastel meisterdatud ühepuupaatidest.

Lisaks fotodele saavad külastajad süveneda ka erinevatel aegadel valminud ühepuupaate tutvustavatesse filmidesse: Vaadata saab Aado Lintropi ja Aleksei Petersoni 1967/1969 tehtud filmi, kus vepsa paadimeister Smirnov Peterburi oblastis ja Aleksander Olev ning Jaan Rahumaa Kõpust teevad ühepuupaate. Näha saab ka Mark Soosaare filme „Ühepuulootsik“ Jaan Rahumaast ning filmi „Emavene“ hantide ja indiaanlaste kätega tehtud kanuudest. Lisaks on võimalik vaadata Maido Selgmäe dokumentaali “Ühepuulootsiku ehitamine ja kasutamine Soomaal“, milles teeb paati Aivar Ruukel.

Kõik Soomaa sõbrad ning lootsikuhuvilised on oodatud Tartusse!
Rohkem infot Eesti Rahva Muuseumi kodulehel: https://www.erm.ee/et/uhepuulootsikuga-unescosse

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s