Osoon: Haabjaga Soomaal

Soomaa ühepuulootsik ehk haabjas esindab ürgse eesti ja soome-ugri kultuuripärandit. Haabjas kui traditsiooniline sõiduvahend kevadise suurvee ajal ja selle põline ehitusviis on põhjus, miks esitati taotlus Soomaa ühepuulootsiku UNESCO kultuuripärandi nimistusse kandmiseks. Praegu on lootsikukultuur tänu viiele haabjameistrile ja kohalikule kogukonnale elujõuline, mida tuleks sellisena ka hoida. Kristo käis Soomaa vetel loodusturismi- ja haabjakultuuri vedaja Aivar Ruukeliga traditsioonilise sõiduvahendiga kevademärke otsimas.

Vaata siin!

Autor Kristo Elias. Režissöör Keiti Väliste, operaator Madis Reimund, helirežissöör Rein Fuks, toimetaja-produtsent Õie Arusoo.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s